Brabant gaat VOORlezen!

26/03/2013

Stichting RCOAK en Fonds Sluyterman van Loo hebben het programma ‘Vitaliteit ontmoet kwetsbaarheid’ opgezet, waarin vitale ouderen worden geholpen bij hun vrijwilligerswerk voor de meer kwetsbare ouderen. Van de ruim 400 ingeschreven projecten zijn er 40 geselecteerd die subsidie krijgen van de initiatiefnemers.

Eén van die projecten is Brabant gaat VOORlezen! Een project dat door Cubiss, Bibliotheek Altena, Bibliotheek Breda, BiblioPlus, Bibliotheek de Kempen en VANnU uitgevoerd gaat worden. Het doel van dit project is kwetsbare ouderen toegang blijven bieden tot de verhalen, literatuur en ontmoetingen die bibliotheken de lokale gemeenschap bieden. Dit gaan de bibliotheken onder andere doen door vitale oudere vrijwilligers wegwijs te maken in digitale hulpmiddelen bij het voorlezen en manieren om interactief voor te lezen.

Op die manier kunnen de vrijwilligers allerlei middelen inzetten om het verhaal en de literatuur meer toegankelijk te maken voor kwetsbare ouderen. De bibliotheken en de getrainde vrijwilligers zullen vervolgens minstens zes activiteiten organiseren voor de kwetsbare ouderen. Alle bevindingen en het gehele traject worden gedeeld met alle bibliotheken en andere geïnteresseerden.

Voor meer informatie neem je contact op met Adviseur Educatie Marijke Trienekens.